KP2 10. a 11. zápas – Áčko doma neztratilo ani bod !

V sobotu 30.11. hostilo naše „A“ v dopoledním utkání Bernartice „A“. Naši byli ve složení : Standa Jurička, Ondra Šmíd, Martin Vízek a Milan Vidra. Honza Ornst, pracovně zaneprázdněný, nás na dálku podporoval pomocí SMS zpráv. Hosté přijeli v sestavě : Tomáš Kruliš, Karel Voplatek, Michal Podivinský a Josef Tatar.

Čtyřhry jsou zatím naší velkou specialitou a nikdo se moc nemohl divit, když po nich na ukazateli skóre „svítil“ stav 2:0 pro nás. Martin s Ondrou porazili po velkém boji Voplatka s Podivinským 3:2 a Milan se Standou přehráli Tatara s Krulišem 3:1.

V prvním zápase dvouher nestačil Martin na dobře bránícího Kruliše 0:3, ale Ondra udolal Voplatka 3:2, Milan podlehl Podivinskému, i když v 5. setu vedl 8:5, koncovka ale byla proti – 2:3 a Standa prohrával s Tatarem 0:2, ale otočil – 3:2 ! Stav utkání : 4:2 pro nás.

Ondra pak vrátil Krulišovi týden starou prohru i s úroky – 3:0 !, Milan si opět zahrál pětiseťák, tentokrát proti Voplatkovi, bohužel však 2:3, ale Standa přebouchal Podivinského 3:1 a Martin Tatara bez problémů 3:0. Stav utkání : 7:3 pro nás.

Milan vedl s Krulišem 2:1 na sety a 10:8, ale hostující hráč dokázal nakonec vyhrát 2:3. To bylo ale od Bernartic vše ! Standa zvítězil nad Voplatkem 3:0, Martin zdolal Podivinského 3:1 a poslední bod přidal Ondra, který hladce zdolal Tatara 3:0.

Nový Bydžov „A“ zvítězil nad Bernarticemi „A“ 10:4, na sety 36:21.

Body : Jurička a Šmíd – oba 3.5/3.5, Vízek 2.5/3.5, Vidra 0.5/3.5.

Odpoledne k nám zavítala Úpice „B“. Naše sestava se rozrostla o tahouna Honzu Ornsta. Hosté byli v očekávaném složení : Martin Folc, Lubomír Smékal, Martin Berger ml. a Jan Hofman.

Po čtyřhrách jsme zase vedli 2:0. Honza se Standou přejeli Smékala s Folcem 3:0 a Martin tentokrát s Milanem Vidrou zdolali Bergera s Hofmanem 3:2.

Honza si pohlídal koncovky setů s Folcem a vyhrál 3:0 a Standa nedal šanci Smékalovi 3:0, jenže Ondra nasadil kupodivu pořádnou „sádru“ na utkání s Bergerem a podlehl mu 1:3 a Martin trochu překvapivě nenašel recept na Hofmana 0:3. Stav utkání : 4:2 pro nás.

Standa pak po boji zvítězil nad obranářem Folcem 3:2, blízko tomuto výsledku byl i Ondra se Smékalem, ale náš hráč matchball v koncovce pátého setu nevyužil, a tak nakonec 2:3 a Martin též nebodoval, když podlehl Bergerovi také 2:3, Honza ale skóre navýšil, když porazil Hofmana 3:0. Stav utkání : 6:4 pro nás.

Další kolo už vyšlo na 100% ! Ondra se konečně zklidnil a i když mu Folc chytal míčky skoro až od našeho nového robota u dveří, možná že ho i dost dobře nahrazoval, tak nakonec výhra 3:1, Martin pak také přidal bod, když přehrál Smékala 3:1, Honza se vůbec nezapotil s Bergerem – 3:0 a poslední bodík přidal Standa, který toho dne „sežral“ – určitě omluví ten výraz – syrové maso, nejspíš už v podobě kapří hlavy, Hofman neměl šanci – 3:0 !

Nový Bydžov „A“ zvítězil na Úpicí „B“ 10:4, na sety 35:18.

Body : Ornst a Jurička – oba 3.5/3.5, Vízek 1.5/3.5, Šmíd 1/3, Vidra 0.5/0.5.

Zhodnocení : Ondrův svátek oslavili novobydžovští hráči dvěma pěknými výhrami a posunem v tabulce na 6. místo po první polovině soutěže ! Navíc doma s bilancí : 4 zápasy – 4 jasné výhry ! Děkujeme všem fanouškům za to, že přišli zafandit a panu Sejkorovi zvláště za „iontový“ nápoj, který vydrží v lednici asi hodně dlouho.

Příští zápasy : 14.12. – Janské Lázně „A“, Vrchlabí „B“. Oba doma ! Určitě přijďte ! Jedná se o první a druhý tým tabulky a do postupových bojů mezi těmito týmy chceme vstoupit tak, že je oba „šmikneme“ ! 🙂