KP2 6. a 7. zápas – Z Jičínska aspoň remíza !

V sobotu 2.11. se vydalo naše „A“ do nedalekého jičínského okresu, aby sehrálo další těžké zápasy v krajském přeboru. O to těžší, že jsme se tentokrát museli obejít bez nemocného Honzy Ornsta. Svoje náčiní si tak vzali : Standa Jurička, Ondra Šmíd, Martin Vízek a Milan Vidra.

Dopoledne nás čekala Nemyčeves „A“, která nás vřele přivítala ve složení : Petr Grym, Petr Kazda, Roman Trč a Radek Pažout.

Po čtyřhrách byl stav 1:1. Standa s Milanem prohráli po boji s Kazdou a Trčem 2:3, ale Martin s Ondrou vyhráli nad Grymem a Pažoutem 3:2 !

V první dvouhře přestřílel Martin Kazdu v poměru 3:2 a Standa nedal šanci Pažoutovi, vyhrál 3:0, Ondra ale nestačil v koncovkách na Gryma 0:3 a Milan nenašel recept na Trčovu trávu 1:3. Stav utkání : 3:3.

Martin pokračoval v dobré formě a přehrál Pažouta 3:0, Standa ale prohrál s Grymem 0:3, Ondra propadal panice z „travoprasátek“ Romana Trče, ale dokázal nakonec otočit z 0:2 na 3:2 a Milan si připsal svůj první krajský bodík v této sezóně, když porazil Kazdu 3:0 ! Stav utkání : 6:4 pro nás.

Martin v nejhezčím zápase dopoledne podlehl po velké bitvě Grymovi 2:3 a Standa zabloudil v Trčově trávě 0:3, Ondra nechal rozstřílet Kazdu 1:3 a Milan nevyzrál na Pažouta 1:3. Stav utkání : 8:6 pro domácí.

Série proher bohužel pokračovala, když i Martin podlehl Trčovi 0:3. V tu chvíli už byla reálná jen remíza. Naději vykřesal Ondra, který porazil Pažouta 3:1. V zápise nad ním Standa vedl už 2:0 s Kazdou, ale domácímu hráči se nakonec podařilo otočit na 2:3, k rozhodujícímu zápasu Grym-Vidra už tedy nedošlo.

Nový Bydžov „A“ podlehl Nemyčevsi „A“ 6:10, na sety 27:36.

Body : Vízek 2.5/4.5, Šmíd 1.5/3.5 + 1/1, Vidra 1/3.5, Jurička 1/4.5.

Po dobrém nemyčevském obědě jsem zavítali do Hořic. Místní „A“ nastoupilo v sestavě : František Veselý, Roman Polák, Rudolf Vzorek a Zdeněk Štěpánek.

Po čtyřhrách byl stav nerozhodný. Martin s Ondrou našli vůbec první přemožitele ve dvojici Polák-Vzorek po boji 2:3, ale Milan se Standou zdolali Veselého se Štěpánkem 3:1.

Martin v zápase plném zvratů nakonec podlehl Polákovi 2:3, Standa ale přebouchal Veselého 3:0, Ondra zas dobrou obranou vyzrál na Štěpánka 3:0 a nezahálel ani Milan, který přehrál Vzorka 3:1. Stav utkání : 4:2 pro nás.

Martin pak našel hru na Veselého a vyhrál 3:1, Standa pěkně přehrál Štěpánka 3:1, ale Ondra podlehl Vzorkovi 1:3 a Milan hladce Polákovi 0:3. Stav utkání : 6:4 pro nás.

V souboji dvou střelců Vízan-Štěpánek se radoval domácí hráč, který vyhrál 1:3, sérii hořických bodů nezastavili ani Standa se Vzorkem 1:3, Ondra s Polákem 1:3 a Milan po velkém boji s Veselým 2:3. Stav utkání : 8:6 pro domácí.

„Nemyčeves“ se ale neopakovala ! Martin porazil hladce Vzorka 3:0, Standa si krásně poradil s Polákem 3:0 a Ondra, kterého přišel podpořit jeho hořický strejda, přehrál Veselého 3:1. Rozhodnutí měli na pálkách Milan se Štěpánkem, domácí hráč měl nakonec jistější ruku a vyhrál 1:3.

Nový Bydžov „A“ remizoval s Hořicemi „A“ 9:9, na sety 38:32 pro nás.

Body : Jurička 3.5, Šmíd a Vízek – oba 2, Vidra 1.5.

Zhodnocení : Z Jičínska si tak vezeme bodík navíc za remízu. I když jsme určitě čekali vyšší bodový zisk, dělíme se v tabulce právě s těmito soupeři o 6.-8. místo a za námi jsou týmy s velkou bodovou ztrátou. Musíme ale máknout dál !

Příští zápasy : sobota 16.11. – Salamandr HK „A“, DTJ-Slavia HK „E“ – oba venku.