Sezóna bohatá na události z novobydžovského pohledu …

Do nového ročníku ve druhé polovině měsice září 2009 vstupovali novobydžovští stolní tenisté hned se 4 svými týmy. Po více než 15 letech si okusil na nové půdě mistrovské soutěže, resp. v tělocvičně ZŠ Klicpery na nových stolech „A“ a „B“ celek. Ale ani ostatní členové nepřišli zkrátka a dvakrát týdně si zde mohli také zatrénovat, „C“ a nově i hráči dorosteneckého týmu svá utkání odehráli opět v suterénu nové sokolovny. 

Nový Bydžov „A“ : Poprvé od sezóny 2006 / 2007 nastoupil opět ve 12- členné krajské soutěži – KP2 sk. „A“. Základní sestava : Martin Vízek, Vladimír Vlášek, Milan Vidra a Milan Kynčl, jako pátý ještě občas do bojů nastupoval Ondra Šmíd.

Začátek byl famózní – domácí výhra 10:4 se Salamandrem HK „A“. Pak přišla sice série proher se zkušenějšími celky, ale výhry s Kopidlnem „A“ 10:6, se Sokolem HK „E“ 10:5, se Starou Pakou „B“ 10:7 i podruhé proti Salamandru HK „A“ 10:6 znamenaly solidní výsledek v první půlce sezóny – boj o 8.-9. místo. Druhá polovina byla ale o něco horší, smolné prohry 8:10 : s Vrchlabím „C“ a např. i s favorizovanými Bernarticemi „A“ nebo zbytečně s posledním Kopidlnem „A“ dostaly naše „A“ na 10. místo. V závěrečných zápasech sice ještě jedna domácí výhra se Sokolem HK „E“ 10:8, ale po 2 prohrách na konci soutěže obsadilo „A“ nakonec právě 10. místo, které je v této sezóně bohužel sestupové …

Velkou oporou týmu byl Martin Vízek 71 % úspěšnosti, poté Vláďa Vlášek přes 43 %, Milan Vidra 35 % a Milan Kynčl 28 %, Ondra Šmíd sbíral zkušenosti a pár kvalitních zápasů si také odehrál 17 %. 

Celková bilance : 6 výher, 0 remíz, 16 proher  142:196  34 bodů.

Nový Bydžov „B“ : Nastupoval opět v soutěži OP1. V minulé sezóně obsadil až 6. místo, letos měl však ambice vyšší – hrát do 4. místa. Základní sestava : Ondra Šmíd, René Hanus, Michal Hrubý a Marek Pavelka. Velké množství zápasů však místo Máry odehrál mlaďák Adam Kraus.

Letošní soutěž byla nejzamotanější v celé její historii, za suverénním Sokolem HK „F“, který prohrál až v 16. utkání, právě s našimi, se seřadila hned pětice týmů, která musela bojovat o každičký bod. NB „B“ obsadil po základní části skvělé 3. místo a pomýšlel ještě o stupínek výše. Od stříbrné pozice nebyl daleko, stačilo v jeho posledním zápase jen remizovat s chlumeckým „C“, to se však nepodařilo, a tak „B“ obsadilo pěkné 3. místo, což je jeho nejlepší umístění od sezóny 2004 / 2005, kdy do OP1 postoupilo.

Ondra Šmíd táhnul „B“ celou sezónu 3-4 body na utkání : cca 80 %, velice dobře mu sekundoval René Hanus 2-3 body : 60 %, Michal Hrubý si odehrával svůj standard 2 body na zápas : 50 % a Adam Kraus se zlepšoval hlavně ve druhé půlce a tam často bodoval 1-2 body : cca 30 %. A Marek Pavelka, když mohl, tak si svoje v průměru 3 body také uhrál : nad 70 % !

Celková bilance : 10 výher, 2 remízy, 6 proher  176:148  40 bodů.

Nový Bydžov „C“ : Startoval opět v nižší OP2 a na soupisce měl k dispozici dostatek dobrých hráčů : Adam Kraus, Jan Fuit, Martin Šedivý, Karel Veinfurter, Míra Sauer a další mladí hráči. V 6- členné soutěži obsadilo „C“ 3. místo těsně před Chlumcem „D“ a cíl tak byl splněn ! V nadstavbě se sice již nepodařilo vyhrát, ale i z pohledu „C“ můžeme hovořit o dobré sezóně !

Nejvíce se dařilo A. Krausovi : 65 %, za ním skončil v úspěšnosti nestor klubu Jan Fuit 59 %. Ostatní hráči se srovnali mezi cca 30 % – 57 %.

Celková bilance : 3 výhry, 3 remízy, 8 proher  108:144  24 bodů.

Nový Bydžov „Dorost“ : Poprvé po více než 20 letech od znovuzaložení oddílu byl utvořen dorostenecký tým, který byl přihlášen do KP 1. stupně. V 8- členné soutěži bylo zpočátku cílem hrát zhruba kolem poloviny tabulky. Naši ale ve složení : Adam Kraus, Martin Šedivý, Tomáš Vlášek a Matouš Pražák dokonale překvapili, podobně jako „B“, a obsadili vynikající 3. místo !!!

Velké opory týmu Martina Šedivého a Adama Krause, oba v průměru 2-3 body a vysoko nad 70 %, občas doplnil bodíkem Tomáš Vlášek, někdy i Matouš Pražák.

Celková bilance : 8 výher, 2 remízy, 4 prohry  77:63  32 bodů.

Další akce : Největšího úspěchu v jednotlivcích dosáhl Martin Vízek, který vyhrál v září 2009 tradiční NB turnaj. Našim se dařilo i na vánočních turnajích a to – v Dolních Ředicích : vítězný debl – M. Vízek a M. Kynčl a tamtéž i 3. místo Milana Kynčla a v Kosicích : 2. místo – Martin Vízek, 3. místo – Ondra Šmíd. A parádní 2. místo Vládi Vláška na velikonočním turnaji v L. Bělohradě.

V Českém poháru 3- členných družstev skončilo „A“ ve složení : M. Vízek, V. Vlášek, M. Kynčl + Milan Vidra celkově 15. a „B“ : O. Šmíd, R. Hanus, A. Kraus + M. Hrubý a M. Sauer celkově 18. z 28 přihlášených týmů.

Naši mlaďáci se zúčastnili několika „bodováků“ jednotlivců. Za zmínku stojí výsledky M. Šedivého ve st. žactvu, kdy jednou vyhrál útěchu a stejný výsledek zopakoval i na KP jednotlivců ve st. žácích !

Sezóna 2009 / 2010 : 10. místo „A“ v KP2, skvělé 3. místo „B“ v OP1, 3. místo „C“ v OP2 a senzační 3. místo dorostu v KP 1. stupně !

Poděkování : všem nastoupivším hráčům, divákům – fanouškům i redaktorům webových stránek ! 😉